25 d'abril de 2024

Manlleu saluda el 2018 amb el concert «Nadal amb Händel»

Els Amics de la Música proposen dues conegudes suites interpretades per una formació especialitzada en repertori barroc

elter.net 4 de gener de 2018 a les 09:11
La prestigiosa Orquestra Vespres d'Arnadí actuant a Praga | vespresdarnadi.com

L’esplendor de la música de la cort barroca anglesa brillarà a Manlleu aquest diumenge a les 6 de la tarda a l’Església de Santa Maria en el concert de “Nadal amb Händel”. L’Orquestra Vespres d’Arnadí, una de les grans formacions especialitzades en el repertori barroc que utilitzen instrument originals, interpretarà les famoses suites Música aquàtica (Water Music) i Música pels Reials focs d’artifici (Music for the Royal Fireworks) del compositor alemany naturalitzat anglès, Georg Friedrich Händel (1685-1759).

Els Amics de la Música de Manlleu clouen amb aquesta actuació el 27è cicle de concerts i donen la benvinguda a l’any nou. El preu del l’entrada és de 10 euros i gratuït pels socis d’Amics de la Música i els menors de 16 anys. Les anticipades es poden adquirir al Museu del Ter fins el mateix diumenge al matí i, a taquilla, 45 minuts abans del concert.

Sobre les obres
Les suites Música aquàtica i Música pels Reials focs d’artifici mostren la riquesa inesgotable de la música de Händel i es van publicar en honor a la cort. La primera per delectar el rei Jordi I i impressionar la immensa corrua de nobles que va omplir el Tàmesi d’embarcacions per acompanyar el sobirà en la seva travessia des de Whitehall fins a Chelsea. I la segona Händel la va escriure trenta anys després, ja amb Jordi II al tron, per a acompanyar els focs d’artifici que celebraven la segona Pau d’Aquisgrà.

El concert compta amb el suport de la Fundació Antiga Caixa Manlleu i BBVA CX, i d’empreses i organismes de la comarca, que fan possible que Manlleu pugui oferir, des de fa 27 anys, un cicle de concerts de Música Clàssica de categoria.

Orquestra Vespres d'Arnadí

Cartell del concert

Etiquetes:
Cultura