24 d'abril de 2024

Entitats municipalistes presenten recurs per la pobresa energètica

Defensen un protocol per evitar que les empreses subministradores d'energia tallin el servei a persones necessitades

elter.net 4 de gener de 2018 a les 09:29
Les entitats municipalistes defensen el protocol de la Llei de la Pobresa Energètica | ACM

L’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació de Municipis de Catalunya (FMC) van presentar aquest dimarts recursos d’apel·lació contra la sentència del Jutjat contenciós administratiu número 2 de Barcelona per la qual es declara nul el protocol de la Llei de pobresa energètica. La sentència dona validesa a la impugnació feta per Endesa Energia S.A.U. i Endesa Energía XXI S.L.U.

Les entitats municipalistes consideren que el protocol "no és susceptible d’impugnació" i sostenen que, si bé la Generalitat va fer difusió del protocol, "és una proposta elaborada per una comissió de treball que no ha estat aprovada ni té caràcter obligacional".

Talls del servei
El protocol suspès era l’eina que tenia el món local per aplicar la Llei 24/2015 contra la pobresa energètica i evitar que les empreses subministradores d’energia tallessin el servei a persones que no podien pagar.

El president de l’ACM, Miquel Buch, i el president de l’FMC, Xavier Amor, han assenyalat que “el protocol és una eina resultant del compromís de la Generalitat i la representació civil i institucional catalana per fer front a la pobresa energètica; les entitats municipalistes l’hem de defensar”.

Associació Catalana de Municipis (ACM)
Federació de Municipis de Catalunya (FMC)

Etiquetes:
Política Municipal