25 d'abril de 2024

Un ple de tràmit aprova el Pla Local d'Habitatge de Torelló per unanimitat

També per unanimitat, es va aprovar inicialment el Reglament de Participació Ciutadana

El Ter 30 de desembre de 2008 a les 13:38
Una promoció d'habitatge públic, al sector de La Creu
El ple municipal d’ahir a Torelló va aprovar per unanimitat el Pla Local d'Habitatge, que fa la previsió en habitatge públic pels propers anys. L’equip de govern de CiU i el PSC consideren que serà una eina útil, i els dos grups a l’oposició també van estar-hi d’acord.

Lluís Bassas, regidor d’Urbanisme, explica que actualment hi ha uns 140 pisos d’aquesta mena, i que el pla preveu arribar a més del doble. Pel grup d’ERC, la diagnosi demostra que hi ha una manca d'oferta de pisos de protecció i d'habitatge de lloguer. Montse Ayats, d’ICV-CdG, assegura que els preus continuen alts, malgrat la crisi del sector immobiliari privat, i que per tant cal vetllar per l'habitatge públic. Miquel Franch, alcalde de Torelló, va aprofitar per assegurar al ple que l'equip de govern sempre rebutjaria, per exemple, una ARE com la que s'ha volgut imposar a Manlleu.

També per unanimitat, es va aprovar inicialment el Reglament de Participació Ciutadana, una posada al dia i adaptació a la llei. Tant ERC com ICV-CdG van remarcar que caldria fer més difusió d’aquest reglament. Montse Ayats diu que l’important és que s’utilitzi la normativa.

En l’apartat de precs i preguntes, Ayats va demanar una intervenció de millora en el pas subterrani que hi ha entre l’estació de la Renfe i la plaça de Països Catalans.
Etiquetes:
Política Municipal