26 d'abril de 2024

La campanya de rebaixes agafa el relleu de Reis

Els comerciants esperen augmentar les vendes entre un 4% i un 5% de mitjana aquest gener

elter.net 8 de gener de 2018 a les 11:26
Les botigues més beneficiades per les rebaixes de gener són les de roba | ACN

Acaba la campanya de Reis i comença la de rebaixes. Els comerços sobretot de roba i de tecnologia han començat a oferir descomptes a partir d’aquest diumenge i esperen augmentar les vendes entre un 4% i un 5% de mitjana aquest gener. Són dades que ha donat a conèixer el president de Retailcat, Joan Carles Calbet.


La Unió d'Entitats de Retail de Catalunya, tot i així, demana consens al sector perquè tots els comerços iniciïn rebaixes al mateix dia. Considera que la situació de liberalització actual genera “confusió”.


Això és conseqüència de les lleis de comerç estatals i del fet que la llei de comerç català es trobi suspesa pel Tribunal Constitucional (TC). Calbet recorda que aquesta norma no establia uns períodes de rebaixes tancats però sí que en marcava de recomanats i apostava pel consens al sector per decidir-les.


En tot cas, Calbet s'ha mostrat optimista davant de l'inici del període de rebaixes i creu que el gener "ha de seguir la tendència" de l'augment de vendes del desembre. Com acostuma a passar, els principals sectors beneficiats en aquesta època de descomptes són els del tèxtil i la moda.

Etiquetes:
Economia i empresa