25 d'abril de 2024

Manlleu obre temporada del calendari sardanista amb el 18è Aplec

L'Agrupació Sardanista Manlleuenca porta les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell

elter.net 12 de gener de 2018 a les 09:50
L'Aplec reuneix centenars de persones. A la imatge, l'edició de l'any passat | Agrupació Sardanista

Manlleu esdevindrà aquest diumenge un centre sardanístic amb el 18è Aplec que portarà les cobles Sant Jordi-Ciutat de Barcelona i Jovenívola de Sabadell i agruparà centenars de dansaires. Organitzat per l’Agrupació Sardanista Manlleuenca, l’esdeveniment obre la temporada del calendari sardanista. Serà a 2/4 de 5 de la tarda a la nau del Club Patí Manlleu, situada al Polígon de La Coromina.

Al llarg de l’Aplec, es reivindicaran compositors que celebren l'aniversari. És el cas del centenari del mestre Ricard Viladesau i Caner, de qui s’interpretarà “Oca amb naps” i “La pedrera”. També hi haurà un record pel compositor Jaume Roca Delpech, en el 50è aniversari de la seva mort, amb una de les seves sardanes més conegudes, “Gavina”. Mentre que en la sardana de conjunt es recordarà el compositor manlleuenc Jaume Pons i Jufrè, de qui aquest any fa 100 anys del seu naixement i 25 de la seva mort. La sardana escollida és “Manlleu, or sardanista”, dedicada als 50 anys de l’Agrupació.

Més repertori
El repertori, però, serà més ampli i inclourà sardanes de compositors clàssics com Conrad Saló, Fèlix Martínez Comín, Josep Saderra o Francesc Mas Ros. I autors més actuals com Joan Jordi Beumala, Alfred Abad, Enric Ortí o Joan Druguet, entre d’altres.

Un any més, en el transcurs de l’aplec, l’Agrupació Sardanista oferirà als assistents coca amb xocolata i cava i es farà el sorteig de paneres gràcies a la col·laboració d’establiments de la ciutat.

Agrupació Sardanista Manlleuenca

Cartell de l'Aplec 2018

Etiquetes:
Societat