24 d'abril de 2024

L'exposició artesanal "Empremtes d'Osona" arriba al Museu Industrial del Ter

Les vint peces que s’exposaran al MIT destaquen per ser peces innovadores que mantenen l’essència de l’ofici artesà

El Ter 30 de desembre de 2008 a les 17:38
Imatge d'algunes de les peces exposades al Museu Industrial del Ter
El Museu Industrial del Ter acollirà fins el proper diumenge 11 de gener l’exposició artesanal “Empremtes d’Osona”. La mostra portarà a Manlleu vint de les cinquanta-vuit peces que el passat mes de setembre van participar al primer concurs d’Artesania Empremtes d’Osona, organitzat conjuntament per l’Associació d’Artesans INTROArt, el Consell Comarcal d’Osona i l’OPE de Manlleu.

Les vint peces que s’exposaran al MIT destaquen per ser peces innovadores que mantenen l’essència de l’ofici artesà. Els premis “Empremtes d’Osona” pretenen crear una marca que distingeixi els productes artesans de qualitat que es creen a la nostra comarca, i a més destacar la possibilitat d’unificar innovació i tradició. Judith Camps, de l’Associació INTROArt, considera que l’exposició del MIT representa molt bé la intenció que es vol donar al premi.

A l’exposició es podran veure les peces guardonades, que són un cistell de Joan Farré i una peça ceràmica de Josep Madrenes. Els organitzadors van plantejar el premi com un sol guardó dedicat a una peça que unifiqués valors tradicionals i innovadors però finalment van voler optar per destacar els valors de forma separada amb dos premis. Tot i així, el jurat va veure oportú tornar a unificar el premi.

Després d’establir-se al MIT, l’exposició es traslladarà al Museu de l’Art de la Pell de Vic, on adquirirà un format més gran i innovador amb la incorporació de suports audiovisuals.

Imatge general de la majoria de les peces exposades

En primer terme, cistells de Joan Farré, al fons, ceràmica de Josep Madrenes

Etiquetes:
Cultura