23 d'abril de 2024

Manlleu construirà una passera de l'Embarcador a la Devesa

La via tindrà dos nivells i una llargada de 73 metres

elter.net 17 de gener de 2018 a les 12:14
S'hi podrà transitar a peu, en bicicleta i ocasionalment en cotxe | Ajuntament de Manlleu

La Junta de Govern de Manlleu ha aprovat aquest dimarts construir una passera que anirà de l’Embarcador a la Devesa amb una llargada de 73 metres i que disposarà dos nivells, un de 3,40 metres i un d’inferior de gairebé 2 metres. Estarà pensat perquè s’hi pugui passar a peu, en bicicleta i excepcionalment en cotxe.

La passera de 3,40 serà reixada i metàl·lica, sense barana, i pels forats es podrà veure el riu, mentre que la inferior serà sòlida. Tot plegat se sustentarà amb peus de formigó armat.

A l’espera que s’aprovi la licitació del projecte, les obres podrien començar ja aquest mes de febrer i tindran un cost de 184.000 euros. Inclouran una intervenció a l’Embarcador, adaptant la zona de les escales que baixen fins la llera, i a la Devesa es podrà anar en direcció al carrer Barcelona o a la zona de Can Llanes.

Tal com havia avançat elter.net fa unes setmanes, la decisió recull en part el fruit del procés de participació ciutadana del Passeig del Ter, que demanava connectar les dues bandes del riu.

Inundable
Com que la passera estarà situada arran del nivell de l’aigua, l’obra ja preveu que sigui inundable i que aproximadament un 20% dels dies de l’any no s’hi pugui passar perquè estigui sota el riu.

Imatge virtual de la futura passera | Ajuntament de Manlleu