26 d'abril de 2024

Diumenge de passant dels Tres Tombs a Manlleu

El dia central de la festa dels Tonis omplirà un any més els carrers de cavalls i música

elter.net 20 de gener de 2018 a les 15:47
El dia central de la festa dels Tonis se celebra aquest diumenge | elter.net

El tradicional passant dels Tres Tombs farà via aquest diumenge pels carrers de Manlleu en la jornada central de la festa dels Tonis. Els que aniran dalt dels carros començaran d’hora i es reuniran a les 8 del matí en l’esmorzar de traginers al Mas Roca.

Poc després, a les 10, serà el torn de la missa solemne a la parròquia de Santa Maria que comptarà amb cantada de la família Ramírez. En sortint, al carrer Montseny es beneiran les cavalleries del passant dels Tres Tombs, que anirà acompanyat per la banda Riverter i pels grallers i bastoners de Taradell.

Parades
La rua del passant arrencarà per l’avinguda de Roma i farà la primera parada al carrer Puig-Agut, amb la cordonista Marta Molist. Les altres quatre parades seran a la carretera d’Olot, amb el cordonista infantil Alí Gamissans; al carrer Torrent Magí, amb Jaume Pujadas; al Mossèn Guardiet amb el banderer Jordi Pietx, i l’última al carrer de la Passió, davant del Forn de Sant Roc.

Acte seguit, ja a la plaça Fra Bernadí, serà torn del ball del Ciri, que es dansarà aproximadament a la 1 del migdia. Al llarg de la jornada, l’organització obrirà dos concursos de fotografia amb premis i obsequis per les millors imatges.

Més informació de la Festa dels Tonis de Manlleu 2018

Etiquetes:
Cultura