25 d'abril de 2024

La plantilla de Correus de Manlleu s'ha reduït un 30% en els últims tres anys

CCOO denuncia "l'extrema situació de risc" per les retallades de personal i contractacions precàries

Enric Gil 31 de gener de 2018 a les 10:54
CCOO avança que hi hauran mobilitzacions | elter.net

L’empresa Correus no passa pel seu millor moment i la seu de Manlleu no se n’escapa: CCOO denuncia que la plantilla s’ha reduït en un 30% els últims tres anys. En declaracions a elter.net, el secretari provincial del sindicat, Alberto J. Pérez, explica que el repartiment de torn de matí ordinari ha passat d’11 a 7 treballadors, seguint la tendència de retallades que s’han produït a la província de Barcelona.

“A dia d’avui es compra més per Internet i la plantilla de l’oficina és insuficient i ha d’afrontar una sobrecàrrega de feina”, explica Pérez. En el cas de Manlleu, el sindicalista també apunta que si bé s’han contractat tres persones de tarda només per repartiment, aquestes tenen “uns contractes precaris a temps parcial dos dies la setmana que funcionen com subcontractats”.

De fet, CCOO lamenta que es va cap a “una progressiva imposició d'un model d’ocupació ‘low cost’ amb milers de llocs de treball a temps parcial, ‘minijobs’ de jornades de quatre hores dos dies a la setmana, i amb una precarització de l'ocupació sense precedents en el sector públic”.

Situació general crítica
CCOO denuncia que Correus ha patit el 2017 una retallada pressupostària de més de dos terços i que l’Estat deu a l’empresa 260 milions d’euros i s’ha oblidat d’elaborar un Pla Estratègic. De fet, adverteixen que el servei públic, fins i tot, podria desaparèixer.

El sindicat ja ha avançat que iniciarà un procés gradual de mobilitzacions i accions parlamentàries al llarg del 2018 perquè l’executiu espanyol rectifiqui.

Comunicat de CCOO de la demarcació de Barcelona

Etiquetes:
Economia i empresa