26 d'abril de 2024

El Patronat d'Estudis Osonencs distingeix Pere Planesas i Antoni Bayés

L’objectiu de la distinció és posar en relleu osonencs que han destacat en l’àmbit de la ciència o les humanitats

El Ter 31 de desembre de 2008 a les 17:08
Antoni Bayés, un dels dos distingits
El Patronat d’Estudis Osonencs va celebrar aquest dimarts al vespre l’acte acadèmic durant el qual es lliuren les distincions de l’institució. El tonenc Pere Planesas i el vigatà Antoni Bayés van ser els personatges que van rebre la distinció de membres de mèrit del Patronat d’Estudis Osonencs.

Pere Planesas és un astrònom de prestigi mundial que està col•laborant en el projecte de crear el millor observatori del món a Xile. Antoni Bayés de Luna és un reconegut cardiòleg a nivell mundial.

El Patronat d’Estudis Osonencs és una societat acadèmica per fomentar tot el que fa referència a la cultura, la ciència i l’humanisme. L’objectiu de la distinció és posar en relleu persones vinculades a Osona que han destacat en l’àmbit de la ciència o les humanitats. Es tracta d’una distinció simbòlica.

L’acte es va fer al Temple Romà en una sessió acadèmica que va comptar amb un co•loqui científic i humanístic amb els dos nous membres de mèrit. El col•loqui, dirigit per Jordi Baucells, va permetre la intervenció del públic.
Etiquetes: