25 d'abril de 2024

Manlleu i Hernani deixen la porta oberta per a impulsar projectes conjunts

Els dos municipis, amb Arbúcies i Cardedeu, van aprofundir la setmana passada en temes d'Economia Social i Solidària

elter.net 7 de febrer de 2018 a les 10:57
Una de les reunions de la primera jornada, dijous passat | elter.net

Manlleu, Hernani (País Basc), Arbúcies i Cardedeu van dedicar dues jornades la setmana passada a conèixer projectes de desenvolupament local des de l’òptica de l’Economia Social i Solidària. Les valoracions del treball van ser positives i els municipis han deixat la porta oberta a noves trobades i, fins i tot, executant projectes supramunicipals conjunts.

La jornada va començar dijous passat amb la rebuda institucional de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, que va donar la benvinguda a la resta d’alcaldes i regidors. Es van debatre reptes de la planificació estratègica i la seva relació amb els processos de co-construcció de polítiques públiques en Economia Social i Solidària. Hi van intervenir Ruben Surinyach (Opcions) i Laura Hernández (Labcoop).

Els diversos municipis van exposar en quin punt es trobaven i es va reunir personal tècnic per compartir projectes d’urbanisme i d’igualtat i interculturalitat. A la tarda, el grup de treball va conèixer in situ el projecte de l’associació Maresmon i els diversos projectes de cohesió social sense afany de lucre de Manlleu.

Projectes
En la jornada de divendres, representants d’Arbúcies van explicar com van constituir una cooperativa pública de serveis, i també es van debatre projectes d’agroecologia (Cardedeu), d’Economia Social i Solidària (Manlleu), de pressupostos participatius (Hernani) i d’organització interna transversal (Manlleu).

L’Economia Social i Solidària s’entén com aquella que situa la persona i la comunitat al centre de l’activitat i prioritza el benestar col·lectiu per davant del benefici econòmic. L’orienten principis com la transparència, la participació, la sostenibilitat, l’equitat, la inclusió, la solidaritat, la col·laboració i el compromís amb la comunitat.

Les jornades van comptar amb representants dels quatre municipis | elter.net

Etiquetes:
Política Municipal