24 d'abril de 2024

Albert Anglada publica el segon volum sobre «poder i diners» a la Catalunya interior

El llibre parla de dos temes vinculats amb Manlleu: dels germans Arqués Suriñach i La Piara

E. Gil 14 de febrer de 2018 a les 11:26
El segon volum inclou tres comarques més que el primer | elter.net

El bisaurenc Albert Anglada ha publicat el segon llibre de la sèrie “Poder i diners de la jet set d’Osona, el Ripollès, el Bages, el Vallès Oriental i La Garrotxa”, en què pretén aprofundir en personatges del món de l’empresariat de la Catalunya interior. Del primer volum, publicat l’any passat, ja n’ha esgotat pràcticament les existències.

A la segona entrega hi ha dos temes relacionats amb Manlleu. Es tracta del capítol sobre els negocis actuals dels tres germans Arqués Suriñach i de la divisió dins del grup Nutrexpa, de què depèn l’empresa La Piara.

Morbós
“Sobre els Arqués hi ha un morbo perquè ningú sap què fan, d’on treuren els contactes i les influències”, explica Anglada. L’autor aprofundeix en les feines dels germans, que es dediquen al sector de la immobiliària, l’industrial i els Casals d’Avis.

Pel que fa a La Piara, l’escriptor avança que “està descrit el perfil de qui s’ha quedat el negoci actual i la seva política d’empresa”. “El grup de què depèn, Nutrexpa, s’ha dividit en dos bàndols per una baralla entre les famílies propietàries i això també ho recull el llibre”, afegeix.

El volum està editat pel mateix Albert Anglada, que també en fa la distribució per les llibreries. L’escriptor també ho vincula indirectament a la Universitat de Vic-UCC i amb mecenes del Patronat; que hi tenen relació o en poden ser contribuents potencials.

Etiquetes:
Cultura