24 d'abril de 2024

Manlleu rep el projecte de millora de la carretera de la Miranda

La Diputació aportarà 1 milió d'euros per unes obres que començaran quan acabin les del Pont de Can Molas

Enric Gil 16 de febrer de 2018 a les 10:22
El diputat d'Infraestructures viàries i Mobilitat, Jordi Fàbrega, entregant el projecte a l'alcalde | @ercdiba

La carretera de la Miranda, la BV-5224, és la via més perillosa de la d’Osona. La dada la va recollir l’estudi que va publicar EuroRAP fa un any i es vol revertir. Per això, la Diputació de Barcelona ha redactat un projecte de condicionament i millora de la carretera que va entregar aquest dijous a l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido. Una intervenció que l'equip de govern havia reivindicat des de l’inici de la legislatura.

De fet, les millores a la carretera de la Miranda ja les preveia la Generalitat amb un projecte adjudicat i licitat fa uns anys, però amb la crisi econòmica es va apartar provisionalment. Després de demandes continuades des del territori, la Diputació finalment ha refet el projecte.

Compta amb un pressupost de licitació d’1,099 milions euros i un termini d’execució de sis mesos. Segons el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, les obres començaran quan acabin les del pont de Can Molas per no perjudicar les vies d’accés al municipi. La idea amb què treballen és que pugui ser la via d’entrada dels camions a la ciutat: “La intervenció a la carretera de la Miranda permetrà que el trànsit pesat passi pel nord”. “No deixarem que pugui circular pel pont de Can Molas”, ha afegit.

Canvis a la Miranda
Les obres portaran canvis en el traçat des d’on finalitza la secció urbana de Manlleu i que connecta amb la C-37. Inclouran una secció de dos carrils de tres metres d'ample i vorals d'un metre, imitant els trams posteriors de la carretera, i es reforçaran elements de senyalització i seguretat viària.

La velocitat serà de 70 km/h i també es prohibiran els girs a l’esquerra actuals perquè es consideren massa perillosos.

Etiquetes:
Política Municipal