26 d'abril de 2024

Tots els tràmits de l'Ajuntament de Manlleu ja es poden fer en línia

En l'últim any s'ha incrementat un 25% l'ús de sistemes d'autenticació a través del mòbil, ordinador i tauleta

elter.net 21 de febrer de 2018 a les 09:40
La regidora Maria Josep Palomar va presentar els resultats de l'OAC amb Maria Carme Noguer | Laia Busquets ACN

Manlleu se situa des de fa temps en l'avantguarda de l'administració electrònica. L'any passat es van centralitzar tots els tràmits a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) situada a les dependències municipals de la Plaça Fra Bernadí i aquest dimarts se’n va fer el balanç. La regidora de Noves Tecnologies, Maria Josep Palomar, va valorar “molt positivament” el rendiment obtingut d'un servei que ja permet fer totes les gestions en línia; a través d’ordinador, mòbil o tauleta.

De fet, els sistemes d’autenticació digitals han augmentat un 25% en l’últim any. La més utilitzada és el certificat digital, però també s’han introduït eines noves, com l’idCAT, Clave i Mobile Connect.

Mobile Connect
El Mobile Connect ha estat una prova pilot en què ha participat Manlleu i que ha vingut per quedar-se. Els seus resultats es presentaran la setmana que ve al Mobile World Congress de Barcelona. L’aplicació permet identificar-se amb el mòbil de manera ràpida, sense haver d’introduir contrasenyes.

L’exemple del padró
La coordinadora de l'Àrea Organització, Persones i Administració Electrònica, Maria Carme Noguer, ha recordat que la gestió en línia és molt més ràpida i ha posat l’exemple del padró, un dels tràmits presencials més demanats al 2017. Segons Noguer, “en línia es pot gestionar de manera simple i àgil”: “Es triga menys d'un minut”.

L’Ajuntament ha gestionat l’últim any des de l’OAC 2.392 tràmits en línia d’un total de 26.000. I, tot i que encara són significativament inferiors respecte als presencials, la tendència és que guanyin protagonisme.

Posa't en contacte amb l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) de Manlleu

Etiquetes:
Política Municipal