25 d'abril de 2024

La Biblioteca proposa tres tallers de robòtica

Les places són limitades i les inscripcions, que ja estan obertes, són gratuïtes

elter.net 21 de febrer de 2018 a les 11:31
Un dels tallers construirà un robot d'aprenentatge | elter.net

La Biblioteca Municipal de Manlleu BBVA proposa tres tallers d’experimentació amb robòtica gratuïts dins el projecte BiblioLab #BiblioLabXBM. En aquest programa, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona pretén fomentar la creativitat i aportar eines que beneficiïn educativament, tecnològicament i culturalment.

El primer taller serà una “Introducció a la robòtica” i aportarà fonaments de disseny 3D, electrònica i programació. L'objectiu és construir un robot d'aprenentatge. Les inscripcions, per a majors de 16 anys, estan obertes fins aquest dissabte. Constarà de quatre sessions de tres hores que es faran cada dimarts a partir del 27 de febrer.

Per nens
El segon taller és una ”Introducció a la robòtica bàsica: Trashbots” i està pensada per a infants de 8 a 12 anys. L’activitat consistirà en la creació d’un robot primari, que només fa un moviment, a través de ferralla tecnològica que podem trobar per casa. El taller es farà el dissabte 3 de març d’11 a 1 del matí i també cal inscripció prèvia.

Per joves
El tercer i últim està dirigit a joves d'entre 12 i 16 anys i és sobre “Disseny 3D”. Serà un taller introductori en què es presentarà un programa professional de llicència oberta per dissenyar objectes tridimensionals que es puguin imprimir en 3D. Es dissenyarà un clauer que es podrà imprimir el mateix dia. La sessió serà el 17 de març de 10 a 1 del matí i cal inscripció prèvia.

Les tres activitats estan pensades per a públics diferents i amb diferents nivells de dificultat. Les places són limitades i les inscripcions, gratuïtes, ja es poden fer a la mateixa Biblioteca. Coincidint amb aquests tallers, la Biblioteca exposarà una mostra de llibres dedicats a la robòtica.

Cartell d'un dels tallers

Cartell d'un dels tallers

Cartell d'un dels tallers

Etiquetes:
Societat