26 d'abril de 2024

L'alcalde de Manlleu convida Valtonyc a cantar per la Festa Major

El Tribunal Suprem ha condemnat el cantant de rap per unes cançons

Enric Gil 22 de febrer de 2018 a les 12:06
Captura de pantalla d'una de les cançons per les quals el músic ha estat condemnat

L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, s’ha afegit a les mostres de suport al cantant Valtonyc, el nom artístic del raper de sa Pobla Josep Miquel Arenas Beltrán, a qui el Tribunal Suprem ha condemnat a tres anys i sis mesos de presó per unes cançons. En una piulada a Twitter, Garrido el convida a cantar a la Festa Major, demana “prou repressió i de persecució d’idees que molesten al règim” i acusa l’estat d’actuar com una “dictadura encoberta”.

El músic, que recorrerà la condemna al Tribunal Constitucional, ha d’ingressar a la presó els propers dies. Tant el Suprem com l’Audiencia Nacional consideren que les seves cançons enalteixen el terrorisme, injurien la corona espanyola i amenacen polítics de les Illes Balears. Aquesta és una de les cançons per les quals ha estat condemnat:

Mostres de suport
A banda de l’alcalde manlleuenc, són nombroses les personalitats del món polític i cultural que han criticat la sentència per ser un atac a la llibertat d’expressió. Per exemple, una trentena de festivals de música, entre els quals el Mercat de Música de Vic, han emès un comunicat informant que inclouran Valtonyc en les seves programacions musicals com a protesta.

Etiquetes:
Política Municipal