26 d'abril de 2024

Avisos per neu i fred intens

El Servei Meteorològic apunta la possibilitat que s'acumulin gruixos d'entre 5 i 15 centímetres a Manlleu fins dimecres

Enric Gil 26 de febrer de 2018 a les 09:45
La neu que es veu a les muntanyes del voltant ara pot caure a Manlleu | Carme Molist

En el que portem d’any, ha caigut neu fins a tres vegades a Manlleu, però en tots els casos ha estat una precipitació testimonial que no ha durat més de poques hores. A partir d’aquest dilluns i fins dimecres la situació pot canviar. El Servei Meteorològic de Catalunya ha advertit que arriba una massa d’aire fred que, combinada amb una depressió, portarà un episodi de neu més continuat que pot deixar gruixos d’entre 5 i 15 centímetres.

A hores d’ara, Manlleu ja ha rebut la prealerta de Neucat per un episodi de neu que ha de començar aquest dilluns a la tarda i s’espera que es reactivi dimarts, també a partir de la tarda. Des de llavors i fins dimecres al migdia es podrien acumular els gruixos més importants. Interior ha advertit que les carreteres principals del voltant es poden veure afectades.

La neu que caigui, però, no es creu que quedi per gaires dies perquè després s’espera un ruixat que hauria de netejar la neu acumulada.

Fred
A més de les nevades, el Servei Meteorològic ha emès un preavís també per fred, sobretot entre dimarts i dimecres. Calcula que les temperatures baixaran entre 5 i 10 graus respecte la setmana passada. Protecció Civil demana precaució a la carretera i en activitats a l’exterior.

Etiquetes:
Societat