26 d'abril de 2024

Concentració a Manlleu en defensa de la immersió lingüística

Desenes de persones van seguir aquest dimecres la convocatòria de Somescola tot i la nevada

elter.net 1 de març de 2018 a les 09:40
L'alcalde de Manlleu, al fons de la imatge, va secundar la convocatòria | C.Navarro GFM

Manlleu va secundar la crida de la plataforma Somescola i desenes de persones es van concentrar aquest dimecres davant de l’Ajuntament a favor de la immersió lingüística. Tot i la nevada, van sortir al carrer sota el lema “Protegim el model d'escola catalana”, davant l'"amenaça" del govern espanyol d'incloure una casella a la preinscripció escolar perquè els pares puguin escollir la llengua amb què volen escolaritzar els fills.

Somescola ha qualificat la iniciativa de l’estat d'"atemptat directe" contra un model reconegut "internacionalment" i considera "intolerable" l'ús de l'escola com a "instrument polític". La mobilització arriba després que gairebé tots els alcaldes hagin mostrat el seu suport al model d'escola catalana.

Cohesió social
En el manifest que es va llegir en les diferents concentracions del país s’acusa el govern espanyol de voler "trencar" la cohesió social i "dividir" la societat catalana. Recorda que l'escola catalana ha ajudat a generar una societat "plural", "diversa", "amb criteri" i amb uns principis de convivència "sòlids" i reivindica que el model d'integració ha fet un esforç en la darrera dècada per acollir infants i joves vinguts de diferents cultures del món.

Desenes de persones es van concentrar davant de l'Ajuntament seguint la crida de Somescola | C.Navarro GFM

Etiquetes:
Política Municipal