27 d'abril de 2024

El Museu del Ter acull una exposició sobre l'evolució històrica i ecològica del tram final de l'Ebre

«Migratoebre. Un riu ple de vida» es podrà visitar a partir d'aquest dijous 8 de març

elter.net 7 de març de 2018 a les 17:14
El Museu del Ter acollirà l'exposició fins a finals de maig | elter.net

L’exposició produïda pel Museu de les Terres de l’Ebre en el marc del projecte europeu LIFE Nature Migratoebre es podrà veure a Manlleu a partir d’aquest dijous 8 de març, dia en el qual, a les cinc de la tarda, se’n farà la inauguració i fins el proper 27 de maig.


 La direcció científica d’aquest projecte la porta el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis de la UVic que permetrà que el Museu del Ter aculli «Migratoebre. Un riu ple de vida», on es podrà descobrir i aprofundir sobre l’evolució històrica i ecològica del tram final del riu Ebre.


 El projecte pretén  recuperar espècies de peixos migradors amenaçades com l’esturió europeu, l’anguila o la saboga així com millorar el tram final del riu i la desembocadura del Delta. L’exposició que ara s’instal·larà al Museu del Ter ha estat visitada per 7.500 persones mentre ha estat a les Terres de l’Ebre, entre el 2016 i el 2017. Durant la seva estada a Manlleu, el Museu i el CERM posaran a disposició de les escoles visites guiades, especialment entre el 12 i el 18 de març quan es commemorarà la Setmana Ambiental.

Etiquetes:
Societat