26 d'abril de 2024

El GDT denuncia bassals d'aigua residual contaminada a Manlleu

L'entitat ecologista acusa l'empresa Fervosa de "no posar fi a la problemàtica" que havia donat a conèixer fa dos anys

elter.net 8 de març de 2018 a les 09:06
Els bassals d'aigua contaminada són a prop de Fervosa, segons el GDT | @GrupDefensaTer

El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha denunciat davant de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC) la presència d'uns bassals permanents d'aigua residual contaminada a tocar de l'empresa de compostatge Fervosa, a Manlleu. Així ho ha anunciat l’entitat, que explica que fa dos anys ja van alertar els Agents Rurals i l'ARC de la presència dels bassals i lamenten que "tot i que l'empresa informa que ha pres totes les mesures de control requerides, segueix sense haver posat fi a la problemàtica".


El col·lectiu explica que els bassals, que estan situats a la part inferior d'un marge, "podrien formar-se a través de filtracions que passen per la roca i acaben sobreeixint a sota del marge en forma de bassal". Per això, l'entitat creu que "pot haver-hi una afectació del subsòl, dels camps, de les aigües subterrànies de l'entorn i de la riera del Poquí, que es troba a uns 200 metres".


En els darrers mesos el Grup de Defensa del Ter ha fet un seguiment de l'estat dels bassals i n’ha analitzat una mostres amb un resultat "clarament contaminant amb alts continguts d'amoníac, compostos de nitrogen i demanda química d'oxigen". Per això, ha tramitat de nou una denúncia a l'Agència Catalana de Residus. Esperen que serveixi per reobrir el cas i "poder trobar i aturar l'origen d'aquestes filtracions que afecten directament el nostre territori".

Els bassals d'aigua contaminada són a prop de Fervosa, segons el GDT | @GrupDefensaTer

Etiquetes:
Societat