25 d'abril de 2024

Una cinquantena de persones es concentren a Manlleu pel dia de les Dones

Treballadors de l'Ajuntament s'aturen dues hores seguint la vaga feminista convocada pels sindicats UGT i CCOO

E.G. 9 de març de 2018 a les 10:09
La concentració va ser davant del Museu del Ter | E.Gil

El seguiment de la vaga feminista a Manlleu va ser desigual i la concentració davant del Museu del Ter a les 12 del migdia convocada per Comissions Obreres (CCOO) i UGT va reunir una cinquantena de persones. La coordinadora territorial de CCOO a Osona, Roser Mas, va llegir un manifest i després els assistents van visitar l’exposició “Xinxes, puces i fabricantes”.

Entre els assistents, hi havien treballadors de l’Ajuntament que es van adherir a la vaga de 2 hores, alguns mestres d’escola i personal del Museu, entre d’altres.

En la lectura del manifest, Mas va apuntar discriminacions laborals pel que fa a salari, temporalitat i tipus de contracte. Va lamentar que la conciliació laboral i familiar encara no està ben gestionada i va fer referència a les pensions baixes que perceben dones grans. També va demanar protocols contra l’assetjament i la violència de gènere en el treball.

Manifestació a Vic
Altres persones a Manlleu van optar per fer una vaga de 24 hores o assistir en altres mobilitzacions. Per exemple, la manifestació comarcal que es va organitzar a Vic va congregar un miler de persones a la tarda. Ha estat un dels 8-M més reivindicatius que es recorden.

UGT i CCOO van convocar la concentració i van llegir el manifest | E.Gil

Roser Mas, coordinadora de CCOO a Osona, llegint el manifest | E.Gil

Una cinquantena de persones van respondre a la convocatòria | E.Gil

La Xinxa, en canvi, va cridar a la vaga general | E.Gil

Etiquetes:
Política Municipal