26 d'abril de 2024

Manlleu instal·la una ecoestació de recollida selectiva a la Plaça

La ciutat celebra la Setmana Ambiental fins divendres

elter.net 12 de març de 2018 a les 11:06
L'ecoestació estarà ubicada a la Plaça Fra Bernadí fins divendres | elter.net

Manlleu ha instal·lat temporalment una ecoestació a la Plaça Fra Bernadí aquest dilluns en el marc de la 14a Setmana Ambiental. És un espai per aprofundir en la recollida selectiva que estarà obert al públic cada matí fins divendres i també oferirà tallers a grups escolars de cicle mitjà i superior de primària. A més, repartirà una bossa de promoció dels mercats fins que se n’esgotin les unitats.

La Setmana Ambiental serà especialment activa en l’àmbit escolar, perquè prop d’un miler d’alumnes faran activitats de coneixement i millora del medi des de diferents perspectives.

Programa
Per exemple, el dimarts a la tarda alumnes de La Salle representaran un conte ambiental a les dues escoles bressol municipals. També dimarts i l’endemà dimecres al matí més de 250 alumnes d’ESO faran activitats de millora al bosc de ribera del Gelabert.

El dijous al matí, a la deixalleria, s’hi farà la recollida de residus especials adreçada a empreses (per participar-hi cal haver-ho comunicat prèviament). Es tracta de residus amb un elevat poder contaminant i d’aquí la importància de gestionar-los correctament.

Entre dijous i divendres, als horts de Can Sanglas, més de 180 alumnes de primària coneixeran el projecte de voluntariat i horticultura ecològica destinat a abastir el Sarró i plantaran diverses verdures de temporada.

Exposició
A més, el Museu del Ter va inaugurar la setmana passada l’exposició "LIFE Migratoebre i el tram baix del riu Ebre”, que tracta sobre els diferents trams del riu, la biodiversitat i els problemes ambientals.

Cartell de la 14a Setmana Ambiental

Etiquetes:
Societat