24 d'abril de 2024

Francesc Altarriba: de Manlleu al món

La cadena de forns 0% Gluten es planteja exportar el model de negoci a Europa i a d'altres continents

elter.net 14 de març de 2018 a les 12:26
Un dels establiments Gluten 0% de Francesc Altarriba | ACN

El manlleuenc Francesc Altarriba uneix la seva capacitat d’emprenedoria amb els coneixements propis d’haver crescut en una família de forners. Això l’ha portat a traçar una trajectòria d’èxit, amb l’obertura de nombrosos establiments i, a finals del 2016, d’iniciar el projecte de 0% Gluten obrint la primera botiga a Vic, que aviat podria fer el salt internacional.

En poc més d’un any ha obert franquícies 0% Gluten a Granollers, Olesa de Montserrat, Sant Cugat del Vallès i Madrid. La firma ara preveu fer un salt important en els propers tres o quatre anys i algunes de les propostes que Altarriba té sobre la taula no només són de Catalunya i parts de l’estat espanyol, sinó que també d'Israel, Mèxic o Xile. De fet, espera tancar el 2018 havent arribat al milió d'euros de facturació.

Expansió progressiva
Sense pressa, Francesc Altarriba explica en declaracions a l’ACN que vol expandir el negoci en els propers anys. Tot i que hi ha obertures previstes per aquest 2018, el salt important calcula que el farà en tres o quatre anys. "El model té molt bona acollida", ha assenyalat.

L'expansió es planteja a través del format franquícia amb la idea inicial d'anar-se expandint a l'estat espanyol. "Tenim moltes sol·licituds, i ara ens trobem en la fase de selecció, de trobar bons locals i bones ubicacions", ha explicat. També es busca un tipus de franquiciat determinat, "que sigui molt sensible a aquest tipus d'alimentació, que sigui honest i que hi tingui passió". 

Celíacs
Només a Catalunya hi ha al voltant de 75.000 persones celíaques, però aquest no és l'únic públic objectiu dels establiments 0% Gluten. Altarriba sosté que també volen que els familiars i amics dels celíacs els puguin acompanyar a fer un cafè o menjar-se un entrepà. "Ens agrada dir que tenim un local inclusiu", ha afegit.

Francesc Altarriba atenent els mitjans de comunicació | elter.net

Forners d'un dels establiments de Gluten 0% | ACN

Etiquetes:
Economia i empresa