27 d'abril de 2024

Els Reis de l'Orient passegen la seva màgia per Osona

A Manlleu, Ses Majestats han decidit canviar les carrosses per camells

El Ter 5 de gener de 2009 a les 14:42
Una imatge de la cavalcade de l'any passat a Manlleu
Com cada any, Ses Majestats els Reis d'Orient arribaran aquest dilluns a la nit, carregats de joguines per a tota la canalla dels pobles de la comarca. A Manlleu, enguany la cavalcada es presenta plena de canvis. Un dels més destacats és que no hi haurà carrosses reials, sinó que els Reis Mags han canviat de mitjà de transport, i faran la seva entrada a la ciutat amb camells.

Altres elements que no hi faltaran són els cavalls, els patges, els carros amb regals, les torxes o els cofres màgics. El regidor de Cultura, Pep Mas, comenta les variacions en el traçat de la cavalcada, que començarà a les 7.

L’arribada dels Reis de l’Orient implicarà més de 200 persones a Manlleu i, a banda de la rua en si, el que es vol potenciar és el campament reial, fixat al passeig del Ter. Aquest dilluns a la tarda s’hi faran tallers de fanalets, a banda de recollir les últimes cartes. També serà l’únic punt on es donaran caramels, 200 quilos en total i aptes per a qualsevol infant, fins i tots els diabètics o celíacs. L’espectacle màgic final tindrà lloc a la plaça Fra Bernadí.

A Vic, Ses Majestats iniciaran el recorregut per la ciutat a 2/4 de 7 al passeig de la Generalitat i recorreran diversos carrers fins arribar a la Plaça Major. Dimarts, els Reis visitaran hospitals, centres de dia i residències de la ciutat. Calldetenes, Folgueroles, Sant Eugènia, Centelles, Torelló o Prats de Lluçanès són alguns dels municipis per on també hi passaran els Reis de l’Orient.
Etiquetes:
Cultura