23 d'abril de 2024

Es presenta el curs de l'Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central format per algunes cooperatives manlleuenques

La jornada ha comptat amb la participació d'una quinzena d'entitats, cooperatives i administracions locals de l'Ateneu

Mel Carrasco 17 de març de 2018 a les 15:45
Cooperatives durant la inauguració del curs 2018 | Dies d'Agost

La seu de Creacció, una de les entitats adherides a la Taula Territorial de l’Ateneu, ha acollit aquest dimarts l’acte oficial d’inauguració del curs 2018 de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central.


La jornada ha començat amb la constitució de la Taula Territorial d’enguany i amb la participació de quinze organismes locals que donen suport a l’Ateneu. A l’acte, s’han definit les estratègies de treball per aquest 2018, partint de les fortaleses i debilitats del cooperativisme a la Catalunya Central i del projecte de l’Ateneu.


Aquest projecte s’impulsa des del sector cooperatiu amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, a fi de fomentar la cooperació per generar ocupació estable i de qualitat en el territori. La Generalitat destina 4 milions d’euros al projecte, dels quals 290.000 a la Catalunya Central.


Al llarg de la jornada, també s’ha fet una valoració del primer any d’ateneus cooperatius a càrrec de Josep Vidal, director general d’Economia Social, el Tercer Sector, les Cooperatives i l’Autoempresa de la Generalitat; Alba Rojas, coordinadora de l’Ateneu Cooperatiu de la Catalunya Central, i Núria Macià, directora de Creacció, en representació de les entitats col·laboradores. Josep Vidal, ha remarcat la importància històrica dels ateneus ja que havien jugat un paper d’alfabetització de la classe treballadora i creu que ara han de jugar un paper d’alfabetització en emprenedoria col·lectiva. Alba Rojas, ha posat èmfasi en la tasca d’acompanyament i visibilització dels projectes d’economia social i solidària en el territori. Núria Macià, ha destacat la feina de coordinació entre l’Ateneu i les oficines de desenvolupament local que ja estan treballant en el territori.


L’acte també ha comptat amb una taula de debat en la que, a més de diverses personalitats del sector, hi ha participat el públic, com la Mireia Franch, de Sambucus de Manlleu –entitat sòcia del projecte- amb temes com el paper dels lideratges o la gestió del temps en les cooperatives.


L’Ateneu, aquest any 2018, tindrà alguns eixos de treball principals com són els de l’habitatge, el sector agroalimentari i les cooperatives de serveis.


 

Etiquetes:
Economia i empresa