26 d'abril de 2024

La Biblioteca commemora el Dia Mundial de la Poesia amb haikus

El recital de poesia "El Silenci dels Haikus" s'acompanyarà de cal·ligrafia tradicional japonesa

elter.net 19 de març de 2018 a les 12:39
El Dia Mundial de la Poesia, l'any passat | C.Navarro GFM

El Dia Mundial de la Poesia tindrà un espai a la Biblioteca de Manlleu aquest dimecres en forma de haikus. Serà un recital de poesia a càrrec de Josep Solano, Montse Llorens i Sergi Oliva, i el presentarà Ester Rovira. En el transcurs del recital Josep M. Roma escriurà amb cal·ligrafia tradicional japonesa algun haiku i explicarà el significat d’alguns ideogrames.


Josep Solano i Montse Llorens seleccionaran alguns poemes propis fets amb aquest tipus d’estrofa, i Sergi Oliva llegirà una selecció de haikus tradicionals dels grans mestres japonesos.


El haiku és una estrofa d'origen japonès formada per disset síl·labes mètriques, repartides en tres versos segons l'esquema 5-7-5, que constitueix la primera part d'una tanka. Aquest tipus d’estrofa ha inspirat diversos poetes catalans del segle XX i XXI. El haiku vol retenir poèticament un instant d’embadaliment del poeta mentre contempla la natura.


El Dia Mundial de la Poesia a Catalunya es coordina des de la Institució de les Lletres Catalanes, amb la col·laboració entre d’altres de les biblioteques catalanes.

Cartell de l'esdeveniment

Etiquetes:
Cultura