27 d'abril de 2024

La Vall d'Hebron exporta la telerehabilitació d'ictus a pacients de Manlleu i Vic

L'Hospital Sant Jaume i la Santa Creu de Vic assagen l'ús d'una nova tecnologia

elter.net 20 de març de 2018 a les 12:22
Un pacient provant el sistema de telerehabilitació | Vall d'Hebron

El Servei de Rehabilitació conjunt del Consorci Hospitalari de Vic i la Fundació Hospital de la Santa Creu assagen l'ús d'una nova tecnologia de rehabilitació a distància per a persones que han patit un ictus. En el projecte, liderat pel Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) i l'empresa Vodafone, hi participen un grup de pacients tractats a l'Hospital Sant Jaume de Manlleu i a l'Hospital Universitari de la Santa Creu de Vic.

El sistema de telerehabilitació (Mefacylita) es basa en unes tauletes que porten instal·lades un conjunt d'aplicacions, intuïtives i fàcils d'utilitzar, amb les quals els pacients poden realitzar els exercicis de recuperació motora des del seu domicili. A través de la plataforma, el terapeuta envia de manera personalitzada al pacient els exercicis en format multimèdia; text, foto o vídeo. El pacient s'hi connecta des de casa i els exercicis que realitza queden gravats en vídeo, de manera que el professional pot supervisar-ne l’evolució i adequar el tractament.

Recuperar-se més còmodament
L'objectiu de l'estudi és demostrar la utilitat de la tecnologia en la recuperació dels pacients i la seva contribució a millorar-ne els dèficits funcionals (motricitat fina, coordinació manual, patrons de moviment de les extremitats superiors) un cop ja han pogut tornar al domicili. Un aspecte clau si es té en compte que el procés de recuperació sol ser llarg i els afectats poden tenir dificultats per desplaçar-se.

El programa ja ha estat provat amb èxit a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron.

Etiquetes:
Societat