26 d'abril de 2024

Carles Riba, protagonista de l'Àgora d'Opinió sobre un nou model energètic

El professor emèrit de la Politècnica serà el ponent aquest dijous al matí al Museu del Ter

elter.net 21 de març de 2018 a les 09:22
La darrera edició de l'Àgora d'opinió va tenir lloc a Vic | Creacció

Creacció impulsa una nova Àgora d'Opinió amb el professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya Carles Riba Romeva com a ponent. La conferència porta per títol “El nou model energètic i les empreses” i es farà aquest dijous a ¾ de 9 del matí al Museu del Ter de Manlleu.

L’Àgora vol ser un fòrum d’opinió i debat que enforteix vincles entre l’emprenedoria, la universitat, l’empresa i l’administració. L’acte es va reorientar l’any passat i se celebra en format d’esmorzar distès, seguit de la conferència i d’un col·loqui obert.

Hi col·labora la UVic-UCC, el Casino de Vic, El 9 Nou, el Consell Empresarial d’Osona i la delegació d’Osona de la Cambra de Comerç de Barcelona.

Expert en transició energètica
Riba és el vicepresident de la Fundació CEQUIP (dels fabricants de béns d’equip) i president del Col·lectiu per a un Nou Model Energètic i Social Sostenible (CMES). És autor d’una quinzena de llibres tècnics sobre l’enginyeria de màquines i de nombroses publicacions en revistes especialitzades.

Des de 1984 ha fomentat la col·laboració entre la universitat i les empreses. El 1999 crea i esdevé el director del CDEI-UPC (Centre de Disseny d’Equips Industrials) fins a la seva jubilació el 2017. En els darrers anys s’ha centrat en l’estudi de l’energia i en la necessitat d’impulsar la transició energètica vers les fonts renovables.

Carles Riba, protagonista de la ponència d'aquest dijous | Creacció

Etiquetes:
Economia i empresa