26 d'abril de 2024

L'inici de les obres al pont de Can Molas protagonitza el ple de Manlleu

L'Ajuntament reforçarà la senyalització i treballa per reduir problemes de circulació en hores punta

Enric Gil 21 de març de 2018 a les 18:42
El ple de Manlleu de març va ser relativament curt | E.Gil

Com era previsible, la posada en marxa de les obres al pont de Can Molas va marcar el ple ordinari de Manlleu de març. L’oposició -PDeCAT, CUP i PSC- va demanar que se solucioni el problema dels vehicles que arriben al barri de Vista Alegre fent cas omís dels rètols i va posar sobre la taula les cues de cotxes, en hores punta, que es generen a Roda de Ter i a la sortida de Chocovic.

L’equip de govern es va comprometre a reforçar la senyalització, a la zona de la benzinera de la Via Ausetània, i el regidor d’Urbanisme, Enric Vilaregut, va anunciar que estan en contacte amb l’alcalde de Roda de Ter, Albert Serra, i amb els Mossos d’Esquadra per resoldre els problemes de circulació.

Laura Generó (CUP) també va demanar sobre l’evolució de la passera i va ironitzar “si és un projecte diferent al del pont o era una promesa falsa”. L’alcalde Àlex Garrido va assegurar que ha exigit una solució immediata a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) -que ha de donar permís per tirar-la endavant- i va avançar que, quan tinguin el seu vistiplau, en faran la licitació per via d’urgència.

El debat sobre la manca d’un segon pont també va aparèixer al ple, portat per Isabel Casadevall (PDeCAT), que va retreure a ERC que en els anys de bonança econòmica i del tripartit no es treballés per construir-lo. L’alcalde, Àlex Garrido, li va recordar que CiU tampoc va tirar-lo endavant i va afegir que “suposa una inversió que per una administració local és pràcticament impossible”.

Pressupostos
Marta Alsina, regidora de Serveis Econòmics, va exposar que de la liquidació del pressupost del 2017 hi ha un romanent de tresoreria d’uns 2,6 milions d’euros. D’aquests, la llei obliga a destinar-los a pagar factures d’anys anteriors pendents i a amortitzar el deute, cosa que comptat i debatut fa que al final quedi disponible, aproximadament, mig milió d’euros.

D’aquests, Alsina va explicar que la majoria es destinaran “a inversions financerament sostenibles”: adaptaran, per exemple, la il·luminació d’edificis municipals amb leds per estalviar energia i, en últim terme, reduir despesa. La resta, uns 150.000 euros, encara estan per decidir. Toni Poyato (PSC) va aprofitar per proposar que es destinin a la climatització de l’edifici de l’Ajuntament, però Vilaregut (ERC) va donar a entendre que abans passaria per davant la del Mercat Municipal.

En aquest sentit, Ismael Dot (CUP) va lamentar que l’Ajuntament hagi de resoldre la qüestió geotèrmica del Mercat per culpa de la mala execució de l’empresa que se’n cuidava. Els cupaires van demanar “obrir una reflexió entorn a l’obra pública a Manlleu” i “revisar els criteris d’adjudicació de contractes” perquè consideren que sempre s’acaba perdent diners.

Activitats musicals
Els grups van donar llum verda a la possibilitat que els bars musicals existents al centre històric de Manlleu puguin organitzar concerts o representacions teatrals, ara que s’acosta l’estiu. El punt es va aprovar per via d’urgència a l’inici del ple, tot i que la portaveu socialista Marta Moreta va posar en dubte que els tràmits arribin a temps.

També es va aprovar per unanimitat l’adhesió de Manlleu al manifest del 8 de març, Dia de la Dona Treballadora. PSC, CUP i ICV, però, van lamentar que s’hagi anat tard i es va demanar més previsió de cara l’any que ve.

Subministraments
En l’apartat de precs i preguntes, Albert Generó (CUP) va demanar que es multin les empreses que tallin els subministraments bàsics sense demanar l'informe de vulnerabilitat, “com ja ha fet Sabadell amb Endesa”, i va acusar l’equip de govern d’inacció. L’alcalde, Àlex Garrido, va explicar que “preferim prevenir que aplicar les sancions” i va assegurar que des de l’Àrea “es detecten els afectats i se’ls ajuda”.

Etiquetes:
Política Municipal