25 d'abril de 2024

Manlleu posa en marxa un nou Fem Ocupació per a joves

El programa permet subvencionar la contractació de persones d'entre 18 i 30 anys

elter.net 22 de març de 2018 a les 09:56
La presentació dels resultats del 2017, amb el regidor Eudald Sellarès | elter.net

L’Ajuntament de Manlleu ha posat en marxa una nova edició del programa ocupacional Fem Ocupació per a Joves, que té com a objectiu afavorir la contractació de persones a l’atur d’entre 18 i 30 anys. Les empreses es poden beneficiar d’una subvenció per cobrir part del sou durant un període de sis mesos. Les contractades, a més, reben una formació a mida de les necessitats de l’empresa.

El de Manlleu és l’únic Servei d’Ocupació de la comarca d’Osona que compta amb aquest programa, subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya i pel servei estatal del Ministeri d’Ocupació i Seguretat.

Precedents
En l’anterior edició del Fem Ocupació es van tancar setze contractes, principalment entre persones i empreses de Manlleu però també de la resta d’Osona.

Es demana que els joves tinguin, com a mínim, estudis d’ESO, batxillerat o un cicle formatiu de grau mitjà. La formació es pot cursar abans d’incorporar-se al lloc de treball o una vegada iniciat el contracte. Manlleu compta amb un altre programa de les mateixes característiques però dirigit a persones de més de 30 anys, el 30 PLUS, que durant el 2017 va permetre la contractació de 50 persones.

Les empreses i persones interessades en beneficiar-se d’un dels dos programes poden demanar informació al servei d’OPE Feina de l’Ajuntament de Manlleu. El període per realitzar els contractes acabarà el mes de novembre o quan s’esgotin les contractacions que marca el programa.

Etiquetes:
Economia i empresa