24 d'abril de 2024

Carles Riba urgeix a canviar de model energètic

El professor emèrit de la UPC omple l'auditori Roca del Museu del Ter en l'Àgora d'Opinió

elter.net 23 de març de 2018 a les 10:13
Carles Riba va fer la conferència a peu dret | E.Gil

El professor emèrit de la Universitat Politècnica de Catalunya, Carles Riba va omplir aquest dijous l’Auditori Roca del Museu del Ter de Manlleu amb la seva conferència d’Àgora d’opinió, “El nou model energètic i les empreses”. Riba va alertar que “la importació del 60% de l'energia empobreix Europa” i que cal canviar de model energètic “sí o sí”.


El professor va situar el país en una fase de “transició energètica”. A Catalunya no hi ha energia pròpia “que sigui fòssil, però com que igualment aquests recursos s’estan acabant, això ens força a ser líders en aquesta nova manera de funcionar”. El professor va destacar que “tenim bastant sol, vent i una certa hidràulica; gairebé el 50% de la superfície són boscos i això podria donar lloc a un millor aprofitament; hem d’estar molt atents i hem de fer processos molt més raonables”.


Riba també va parlar de l’alimentació i ho va situar com un repte “encara més gran que la mateixa manca d’energia”. De moment, “la superfície necessària per a l’alimentació humana són molts més metres quadrats per persona”.


El fòrum, impulsat per Creacció, busca enfortir vincles entre l’emprenedoria, la universitat, l’empresa i l’administració. La benvinguda i presentació va anar a càrrec de l’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, i va comptar amb nombroses autoritats, com l’alcaldessa de Vic, Anna Erra, la presidenta del Consell Empresarial d’Osona (CEDO) Lurdes Baulenas i el director general de la FUBalmes i conseller delegat de Creacció, Joan Turró.

L'alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va presentar el ponent | E.Gil

L'acte va omplir l'auditori del Museu del Ter | E.Gil

L'Àgora Opinió està organitzada per Creacció | E.Gil

Diversos mitjans de comunicació van cobrir l'acte | E.Gil

Etiquetes:
Economia i empresa