26 d'abril de 2024

Milers de persones clamen per la llibertat dels presos polítics

El Tribunal Suprem envia a la presó Jordi Turull, Carme Forcadell, Josep Rull, Raül Romeva i Dolors Bassa

elter.net 23 de març de 2018 a les 21:22
Aspecte de la Plaça Major de Vic aquest divendres a la nit | ACN

La Plaça Major de Vic ha tornat a congregar milers de persones després que el jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, hagi decretat presó provisional sense fiança per a Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Dolors Bassa i Carme Forcadell. Els concentrats han respost a la crida que han fet Òmnium Cultural, l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) i entitats municipalistes.

Els presos polítics se sumen als que ja hi havien, Oriol Junqueras i Joaquim Forn, que porten uns cinc mesos privats de llibertat, i als líders de l'ANC i Òmnium Cultural, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart. A més, aquest divendres la secretària general d'ERC, Marta Rovira, ha marxat a l'exili per evitar la presó i per denunciar la "persecució" que pateixen els polítics independentistes. Després d'aquests empresonaments -sumats als exilis- JxCat i ERC es queden escapçats perquè perden els principals líders votats a les eleccions del 21-D.

Manlleu
A nivell local, han expressat la seva indignació i tristesa a través de Twitter tant l'alcalde com alguns regidors. Àlex Garrido ha donat ànims a Marta Rovira després de conèixer-se el seu exili "en un dia on la ràbia i la tristesa ens envaeixen". "Catalunya sempre ha combatut la dictadura i el franquisme. No defallirem", ha afegit.

També s'han pronunciat regidors de la CUP, com Albert Generó o Isma Dot, que han cridat a la mobilització i també han fet costat a la decisió de l'osonenca Rovira d'optar per sortir del país.

Etiquetes:
Política Municipal