27 d'abril de 2024

L'Institut del Ter formalitza la seva entrada al programa Manget de la Jaume Bofill

El centre ja s'havia incorporat en el projecte d'innovació educativa fa dos anys en fase pilot amb el Museu del Ter

elter.net 6 d'abril de 2018 a les 10:24
La presentació del projecte aquest dijous a Barcelona | Diba

El programa “Magnet, aliances per a l’èxit educatiu”, en què participa l’Institut del Ter, entra en una nova fase. Es va presentar aquest dijous a l’escola Miralletes de Barcelona, impulsat per la Fundació Jaume Bofill, el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, el Consorci d’Educació de Barcelona i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB.

L’institut del Ter, que es va presentar a la convocatòria, ha estat un dels centres educatius seleccionats per desenvolupar el projecte d’innovació durant els propers 4 anys, tot i que ja en feia dos que l’havia iniciat. Permetrà consolidar i aprofundir l’experiència del projecte MagneTer, en aliança amb el Museu del Ter. Un programa que treballa per projectes i buscar potenciar el treball en equip.

La idea és avançar en un enfocament globalitzat dels aprenentatges a partir del coneixement i la conservació del patrimoni natural, històric i cultural del riu. Per exemple, amb el projecte RestauraTer, l'alumnat col·labora en la restauració i documentació de peces museístiques.

Creixement del programa
L’institut manlleuenc és un dels 9 centres del país que ha formalitzat el lligam amb el projecte -tot i que ja feia uns anys que ja l’aplicava-. La idea és que Manget creixi fins arribar a les 45 aliances al 2020.

Programa Magnet
El programa promou l’aliança de centres educatius amb una institució d’excel·lència en un camp del coneixement específic. Això ha de permetre desenvolupar un projecte educatiu innovador, de qualitat i atractiu. Està inspirat en les Magnet Schools dels Estats Units, que funcionen des dels anys setanta.

Foto de família dels implicats en el projecte Magnet | Diba

Etiquetes:
Societat