26 d'abril de 2024

L'atur a Manlleu es manté lleugerament a la baixa al març

La xifra d'inscrits al Servei Públic d'Ocupació es redueix un testimonial 0,21% respecte al febrer

Enric Gil 6 d'abril de 2018 a les 13:14
El secretari general de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Josep Ginesta, ha presentat les dades | ACN

Les dades d’atur municipals que va donar a conèixer aquest dijous la Diputació de Barcelona mostren com a Manlleu segueixen una tendència a la baixa, lenta però constant. La ciutat ha reduït els aturats en un 0,21% respecte al febrer i registra un atur del 15,12%, 1.451 persones; una xifra testimonial però que representa una reducció de fins al 9,71% si es compara amb el març de l’any passat.

Les dades són consonants amb les de la comarca d’Osona, on s’ha reduït l’atur al març en un 0,78% respecte el febrer i les persones inscrites al Servei Públic d’Ocupació representen un 10% de la població.

Catalunya
A nivell nacional, l'atur ha baixat en 6.720 persones respecte al febrer, un 1,61%, i el nombre de desocupats se situen en 411.461. És la caiguda més intensa de l’estat espanyol i, d’aquesta manera, Catalunya encadena 57 mesos de caigudes interanuals, des del juliol del 2013.

La disminució de l'atur al país ha estat condicionada per la contractació del sector serveis per fer front a la campanya de vacances de Setmana Santa i suposa el major descens en un mes de març dels últims dos anys.

Etiquetes:
Economia i empresa