26 d'abril de 2024

Olost reuneix fotografies antigues que mostren la fesomia del poble a principis del segle XX

El procés de recopilació s’allargarà fins al juny i es crearà un CD per difondre les fotos i els documents

El Ter 7 de gener de 2009 a les 14:36
Una panoràmica actual del poble
Olost ha iniciat un projecte per recopilar fotografies antigues. De moment, ja s’han recollit al voltant de 150 imatges. La iniciativa s’inclou dins del programa Activa’t, adreçat a la gent gran i es titula ‘Les nostres fotografies’. El requisit és que les fotos i els documents siguin anteriors a l’any 1950.

Segons explica el responsable del programa, Pere Martí, no cal que les imatges siguin professionals, sinó que s’aprecia el valor de les instantànies d’origen amateur. Una vegada recollides, s’anirà perfilant quines accions relacionades es poden dur a terme. Segons Martí, el procés de recopilació s’allargarà fins al juny i el que segur que es farà serà crear un CD. A més, es planteja poder fer alguna exposició o xerrada. La part més valuosa del projecte, segons Martí, és el contacte humà.

El conjunt d’imatges més interessant mostren la fesomia d’Olost dels anys 20 i 30. Les fotos permeten apreciar els canvis en els espais quotidians que integren el paisatge urbà del poble, com és el cas de les façanes de la plaça o de molts carrers.
Etiquetes:
Cultura