26 d'abril de 2024

Manlleu habilitarà un espai per accedir al riu a prop de la pista de La Salle

La zona serà semblant a la de l'Embarcador i permetrà remullar els peus però el bany estarà prohibit

Enric Gil 11 d'abril de 2018 a les 10:59
L'espai serà semblant al de l'Embarcador | Institut del Ter

Les actuacions de conservació del bosc de ribera aprovades a finals del 2017 fruit del procés participatiu del passeig del Ter comencen a agafar forma. L’Ajuntament de Manlleu ha anunciat que entre el pont de Can Molas i la pista de La Salle ja s’ha completat “una desbrossada general” i la idea ara és convertir-ho en “un espai similar a l’Embarcador” perquè les persones hi puguin accedir.

Per això, aquest estiu habilitarà “una escala o baixador” a prop de la pista, a través del qual es podrà baixar al riu. La gent s’hi podria remullar els peus però no banyar-se perquè està prohibit. Posteriorment, un cop finalitzades les obres del pont, el consistori també preveu construir un baixador amb una rampa ampla perquè hi pugui passar un tractoret de manteniment.

Finançament doblat
Als 22.500 euros contemplats en el procés de Participació Ciutadana per finançar l’actuació s’hi sumaran uns 30.000 euros més que aportarà el Consorci del Ter.

L’Ajuntament també estudia demanar una ajuda d’uns 1,5 milions d’euros a la Unió Europea per altres actuacions de millora del passeig del Ter apuntades per la ciutadania en el procés participatiu, com altres passeres, senyalització, enllumenat, etc.

Zona descartada
Abans d’iniciar la desbrossada, el consistori va consensuar amb el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis i el Grup de Defensa del Ter les zones que s’intervindria i les que es respectarien pel seu alt valor ecològic. Les descartades són tres: la franja d’uns 100 metres entre el pavelló i la pista d’atletisme, perquè és un espai de canyissar apreciat pels ocells; entre el Pont de Can Molas i la illeta del mig del riu, pel mateix motiu, i l’espai de la Devesa que mira al cingle.

Etiquetes:
Societat