27 d'abril de 2024

Manlleu celebra dissabte el 3r Fòrum PEC

El Museu del Ter acollirà una jornada de reflexió i debat entorn del Projecte Educatiu de Ciutat

E. Gil 12 d'abril de 2018 a les 10:38
Un dels anteriors Fòrums del PEC també celebrats al Museu del Ter | elter.net

L’educació va més enllà de les aules? Les famílies i l’entorn s’impliquen prou en l’educació? Els adults han de vetllar per continuar formant-se? El 3r Fòrum del Projecte Educatiu de Ciutat (PEC) de Manlleu intentarà reflexionar aquest dissabte al voltant de preguntes com aquestes. Se centrarà en l’Educació360: educació a temps complet.

La jornada se celebrarà al Museu del Ter a partir de les 9 del matí sota el lema “A Manlleu, tothom educa!” i estarà oberta tant al personal del món de l’educació com als membres d’entitats i persones a títol individual. Això sí, els interessats s’han d’apuntar prèviament en un formulari del web de l’Ajuntament.

El concepte Educació360, protagonista de la trobada, l’impulsa una aliança formada per la Diputació de Barcelona, la Fundació Jaume Bofill i la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica.

Objectiu del PEC
El PEC de Manlleu fa tres anys que està en marxa i parteix de l’objectiu de desenvolupar la funció educadora que té la ciutat en el seu conjunt. Pretén donar una mirada educativa àmplia de tot el municipi, i detectar les necessitats i problemàtiques per donar-hi una resposta conjunta entre l'administració i la ciutadania. Es tracta, per tant, d'un procés transversal i participatiu, que requereix la implicació i el compromís de l'Ajuntament i de tots els agents educatius de la ciutat.

De moment, el grup impulsor, format per voluntaris, ja ha tirat endavant diversos projectes, com el Viladomat, que serà un dels que es presentarà dissabte, fruit de l’aliança entre l’Escola Municipal de Manlleu i l’Escola Puig-Agut.

11 municipis
Manlleu ha estat un dels 11 Ajuntaments que han impulsat projectes d’Educació360 i que esdevindran laboratoris per aplicar i transferir experiències d’èxit en altres municipis.

A banda de les presentacions, a la jornada també es realitzaran diversos tallers participatius que giraran entorn a 3 grans temes: Equitat, Connexió dels espais lectius i no lectius i Oportunitats educatives que ofereix Manlleu.

Programa del 3r Fòrum del PEC

Etiquetes:
Societat