23 d'abril de 2024

Manlleu acull l'Assemblea de la Xarxa de Municipis per l'Economia Social i Solidària

La sessió aprova l'adhesió de cinc nous municipis, dos dels quals del Lluçanès

E.G. 13 d'abril de 2018 a les 09:59
L'Assemblea es va celebra aquest dijous a l'Auditori del Museu del Ter | G.Pérez

Com a membre de la Comissió Executiva de la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), Manlleu va acollir aquest dijous l’Assemblea general al Museu del Ter. Una sessió per compartir polítiques i experiències i per acceptar l’adhesió de cinc noves poblacions, Palau-Solità i Plegamans, Collbató, Prats de Lluçanès, Sobremunt i Callús. Amb elles, la xarxa ja suma 36 municipis.

També es va presentar el pla de treball 2018-2019 que té definits els objectius en base a tres línies de treball: ajudar a enfortir l’Economia Social i Solidària de cada municipi, incidir i relacionar-se amb altres actors i compartir coneixements i experiències.

Manlleu
L’alcalde de Manlleu, Àlex Garrido, va destacar que des de Manlleu es divulga aquesta nova economia pels centres de secundària i per les empreses: “L’Ajuntament no renuncia a altres tipus d’economia”. També va posar exemples pràctics com els horts socials situats al costat del Museu del Ter.

La Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària vol promoure, reforçar i consolidar aquest àmbit, fixar objectius i estratègies comunes, fomentar la cooperació́ i l’acció́ conjunta entre els seus membres, i fer-ho des del diàleg permanent. Manlleu forma part de la Comissió Executiva de l’associació juntament amb Barcelona, Santa Margarida i els Monjos, Badalona, Girona, Mataró, Mieres, Sabadell i Santa Coloma de Gramenet.

Etiquetes:
Política Municipal