25 d'abril de 2024

S'inicia la preinscripció escolar per al proper curs

El procés arriba amb alguns canvis i s'allargarà fins el dia 24 d'abril

Melany Carrasco 14 d'abril de 2018 a les 15:53
Pla detall d'una aula | ACN

El Departament d’Ensenyament ja ha obert el període de preinscripcions escolars per al curs 2018-2019. El procés s’ha iniciat aquest divendres i s’allargarà fins el dia 24 d’abril.


Per primera vegada i coincidint amb l’aplicació del 155, s’ha endarrerit pràcticament un mes aquest període per tal de compactar el calendari entre la sol·licitud i la matrícula.


Al llarg d’aquestes setmanes, el Ministeri d’Educació ha estudiat la possibilitat d’incloure en el formulari, una casella per poder escollir la llengua d’escolarització, però finalment, no hi haurà referències lingüístiques a la sol·licitud tot i que hi haurà alguns canvis en el procés. Un d’ells serà que les famílies que no tinguin plaça assignada als centres demanats en la sol·licitud de preinscripció podran ampliar la llista de centres a partir de les vacants existents. I l’altre, que s’han consolidat les mesures de control per a detectar el frau, a través de revisions de documentació que durà a terme el personal especialitzat del Departament. A més, en el cas de les malalties cròniques del sistema digestiu, endocrí o metabòlic, en l’informe o certificat mèdic que han de presentar les famílies, s’haurà d’especificar de quina malaltia es tracta i el diagnòstic s’haurà de fer d’acord amb els criteris del Departament de Salut. També es tindrà en compte l’existència o no de menús especials per a aquestes malalties en el centre de la primera petició.


La matriculació s'haurà de realitzar del 21 al 27 de juny per als alumnes d’infantil, primària i primer d’ESO i, entre el 25 al 29 de juny –els que es matriculin al setembre, del 5 al 7-, per als de segon, tercer i quart d’ESO.

Etiquetes:
Societat