24 d'abril de 2024

El «Manlleu porta cua» torna a la ciutat

Els pianos s'exposaran al carrer aquest divendres, per una nova edició del Concurs Internacional de Música Maria Canals

Charlène Busquet-Isaac 17 d'abril de 2018 a les 09:15
Manlleu és l'ùnica ciutat d'Osona que treurà pianos al carrer | C.Navarro GFM

Manlleu acollirà un any més el “Manlleu porta cua !”, una activitat musical programada dins de “la Primavera (en) cantada”, el divendres 20 d’abril. Tres pianos, un d’ells amb gran cua, estaran disponibles tot el dia a la Plaça Fra Bernadí i a la Plaça de Dalt Vila. A més, es podran escoltar diversos concerts d’alumnes de l’Escola de Música i d’altres centres educatius. Daniel Ligorio, un pianista de talent, també oferirà un concert a l’aire lliure.

El Toca’l és una activitat original que consisteix en deixar pianos repartits pels carrers perquè aficionats i estudiants de música puguin fer-los sonar i divertir-se. Tècnics professionals ajudaran els més novells a aprendre les primeres notes.

Manlleu és un dels 14 municipis de Catalunya i l’únic d’Osona que ofereix aquesta activitat. En cas de pluja les activitats es faran el divendres següent, dia 27 d’abril.

Maria Canals
El Toca’l és paral·lel al concurs Maria Canals, que consisteix en penjar un vídeo tocant el piano al canal de Youtube “La galeria dels tocats”. L’organització convida qualsevol que toqui el piano a participar-hi tot explicant com s’ha començat a tocar el piano i què representa. Las bases del concurs ja estan penjades.

La “Primavera (en) cantada”, que inclou aquestes activitats, té lloc a Manlleu del 6 al 29 d’abril de 2018. A més de la música, hi ha un gran ventall d’activitats: art, comerç, concerts, cultura popular, exposicions, flors, fotografia, gastronomia, literatura, teatre... Totes es poden fer gràcies a la participació i el suport de les entitats, les associacions, els centres educatius i el comerç de la ciutat.

Cartell de la jornada

Bases del concurs

Etiquetes:
Cultura