26 d'abril de 2024

Commemorar el dia mundial dels Peixos Migradors reivindicant la conservació dels rius

El Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) proposa activitats aquest cap de setmana

elter.net 20 d'abril de 2018 a les 10:04
Alumnes de l'Institut del Ter en una de les activitats aquest dimecres | CERM

El dia mundial dels Peixos Migradors és aquest dissabte i el Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de la UVic-UCC, el Museu del Ter i la Fundació Catalunya-la Pedrera han impulsat un conjunt d’activitats educatives i lúdiques arreu del país. Un dels espais principals serà Manlleu, seu del CERM i espai privilegiat pel pas del riu Ter.

La convocatòria, amb el títol de “Connectant peixos, rius i persones”, pretén implicar els participants en la conservació dels rius i ambients aquàtics i de les espècies amenaçades. Vol abordar també les possibles solucions perquè els peixos puguin fer les seves migracions des del mar fins a les capçaleres dels rius, i a l’inrevés.

Activitats
En total s’han previst sis activitats, la primera de les quals ja va tenir lloc dimecres, i va consistir en un taller al laboratori del CERM i a la resclosa de la Teula de Manlleu amb alumnes de l’Institut del Ter. Els estudiants van comprovar l’eficàcia de la rampa per a peixos i van investigar curiositats biològiques per entendre la importància de les seves migracions.

Aquest dissabte a les 10 del matí hi haurà en un taller per descobrir per què la fauna i els peixos fan migracions. Es respondrà per què la construcció de preses i rescloses suposa un problema per als seus desplaçaments i s’exploraran les possibles solucions.

A banda de Manlleu, també hi hauran activitats al Delta de l’Ebre, Celrà, Amposta i Barcelona.

Etiquetes:
Societat