26 d'abril de 2024

«La força d'un destí», de Martí Gironell, ficció més venuda de Sant Jordi

"Operació Urnes", de Xavier Tedó i Vicens Estaran, lidera el rànquing de no ficció

elter.net 24 d'abril de 2018 a les 09:34
Martí Gironell és un dels escriptors més llegits a casa nostra a dia d'avui | ACN

La novel·la "La força d'un destí", de Martí Gironell, ha estat la més venuda aquest Sant Jordi segons la llista que elabora anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya. El llibre de Gironell ha estat seguida per "Jo soc aquell que va matar Franco", de Joan-Lluís Lluís, i per "La dona de la finestra", del best seller nord-americà d'A. J. Finn. En castellà, el més demanat ha estat "Las hijas del Capitán", de María Dueñas.

Altres volums que han tingut molta sortida han estat "Quan érem els peripatètics", que segueix les aventures dels personatges de la popular sèrie de TV3, en aquest cas descrites per Héctor Lozano, i "La novel·la de Sant Jordi", de Màrius Serra. Pel que fa a les vendes, a falta del balanç final, des del Gremi consideren que seran similars o lleugerament superiors a les de l'any passat.

No ficció
Pel que fa a la no ficció, la sorpresa ha estat "Operació urnes", de Xavier Tedó i Vicens Estaran, seguit de "Bon dia, són les vuit!", d'Antoni Bassas i "Dies que duraran anys", de Jordi Borràs. El tema polític de l’1-O i la persecució de l'independentisme, doncs, han estat temes que han tingut molta sortida.

En castellà, "Las almas de Brandon", de César Brandon Ndjocu, s’ha convertit en la més demanada en no ficció, seguit de "Piel de letra", de Laura Escanes, i "España quedó atrás", de Ramón Cotarelo.

Infantil i juvenil
El Gremi de Llibreters de Catalunya ofereix també un rànquing dels llibres més venuts en l'àmbit infantil i juvenil. Els més sol·licitats han estat "Contes de bona nit per a nens rebels", d'Elena Favill i Francesca Cavallo i "El meu primer llibre de Sant Jordi", de Màriam Ben-Arab Canela. En castellà, "The Crazy Haacks y la cámara imposible", de The Crazy Haacks i "De (casi) todo se aprende", de Paula Gonu.

Etiquetes:
Cultura