26 d'abril de 2024

Els fets delictius es redueixen a Manlleu el 2017

La Policia Local presenta la Memòria amb una baixada general en robatoris i furts del 13,3%

E. Gil 26 d'abril de 2018 a les 18:25
Jesús Calvo, Àlex Garrido i Carme Trillas, en la presentació de la Memòria aquest dijous | E.Gil

Malgrat els recents actes vandàlics contra cotxes aparcats al Passeig del Ter, la realitat és que l’any passat els fets delictius van baixar a Manlleu. Són dades que trenquen la tendència de la comarca i, fins i tot, del país i que ha presentat aquest dijous el cap de la Policia Local, Jesús Calvo, en la Memòria del 2017.

Són especialment significatius la reducció dels robatoris amb força respecte l’any passat, en un 31,5%, i els furts, en un 19%. Això sí, els robatoris amb força han augmentat significativament i han passat de 89 a 124, un 39,3%.

Delictes
Globalment, “la realitat delictiva tendeix al descens”, ha subratllat l’alcalde, Àlex Garrido, que també ha apuntat que les infraccions penals s’han reduït en un 11,46%. “Si bé mai s’ha de baixar la guàrdia en temes de seguretat ciutadana, aquest 2017 ha estat positiu i il·lustra la bona tasca de la policia i la coordinació que tenen amb diferents actors”, ha afegit.

La regidora de Seguretat Ciutadana, Carme Trillas, també ha destacat la col·laboració que mantenen amb la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA), que ha permès disminuir els actes delictius de menors reincidents: “Algun d’aquests nois va anar a parar a un centre de menors i els fets delictius es van reduir moltíssim”.

Accidents al volant
Els accidents de circulació es mantenen estables respecte els últims anys i se situen al voltant del centenar. Pel que fa als atropellaments, Calvo ha assenyalat que la majoria, un 75%, es produeixen en passos de vianants, i ha advertit que “solen coincidir amb l’entrada o la sortida dels menors que van a l’escola”. Per això, ha demanat precaució.

Respecte a les actuacions relacionades amb l’ordenança de civisme i convivència, la majoria de denúncies del 2017 van estar relacionades amb molèsties per animals (41) i molèsties veïnals (18).

Policia Local
Actualment, la Policia disposa de 39 efectius: 8 comandaments, 25 agents i 7 persones de suport; la majoria, tres de cada quatre, són homes. Disposen de 5 cotxes patrulla i 3 motos. A banda de les habituals tasques d’actuació, Calvo també ha destacat la feina de prevenció a través de l’educació viària que ha arribat a unes 1.500 persones.

Etiquetes:
Societat