27 d'abril de 2024

Paula Valls estrena el seu primer disc, «I am»

La cantant de Manlleu aposta per temes que expliquen vivències recents en un àlbum que es publica avui

Guillem Roset 27 d'abril de 2018 a les 09:49
El debut discogràfic de Paula Valls ha tingut un ressò mediàtic important | ACN

La cantant Paula Valls (Manlleu, 1999) ha publicat aquest divendres el seu primer disc “I am” (Satélite K) en què de forma "sincera" es "despulla" i es mostra d'una manera "intimista". Després de l'EP “Black and White” amb què va debutar, Valls admet que ara s'ha atrevit "a explorar més" i que s'hi pot copsar el seu creixement personal. L'àlbum es presenta amb un etilisme americà, un soul "elegant" i més blues i folk.

L'artista parla d'experiències pròpies i vivències recents, de moments difícils i d'haver de prendre decisions importants. "M'adono que les decisions que es prenen són importants perquè poden ferir a altra gent o afectar el futur", ha explicat en una entrevista amb l'ACN.

Nou equip
El disc, que presenta un nou equip de músics, repassa decisions que l'artista ha pres "que no han estat fàcils" i parla de moments vitals com la mort del seu avi. "El públic es pot identificar amb alguns moments emocionals que tracto però tampoc he pensat gaire en els altres; necessitava dir les coses i fer-ho d'aquesta manera", ha manifestat.

Influències
A l'entrevista, Paula Valls ha parlat d'aquells artistes que d'alguna manera l'han marcat. Ha reconegut la seva passió per l'estil propi americà de música negra i folk i la influència que ha tingut el productor Joe Henry. També dels àlbums d'artistes com Norah Jones o Amy Winehouse, treballs que "necessita molt" i que "li han curat moltes ferides". "No em plantejo seguir el camí de ningú sinó que em vull trobar a mi mateixa. Si algun tema meu recorda a Norah Jones, no ho he anat a buscar", ha concretat.

La manlleuenca presenta també aquest divendres el disc al Festival Strenes de Girona amb les entrades pràcticament esgotades.

Portada del nou disc | elter.net

Etiquetes:
Cultura