26 d'abril de 2024

La importància de rentar-se les mans

L'Hospital de Manlleu aprofita el Dia Mundial de la Higiene de les Mans per difondre'n l'hàbit

elter.net 3 de maig de 2018 a les 10:49
Rentar-se les mans ajuda a prevenir malalties | elter.net

El Dia Mundial de la Higiene de les Mans se celebra cada 5 de maig i des de l’Hospital Sant Jaume de Manlleu ho volen aprofitar per donar a conèixer la importància de rentar-se les mans més enllà de l’àmbit sanitari. Volen que l’hàbit s’adquireixi des de ben petits i, per això, al llarg d’aquesta setmana ho expliquen als alumnes de parvulari del Carme-Vedruna de Manlleu.



Diversos estudis mostren com les mans actuen de vector en la transmissió d’infeccions. Sigui contaminant les superfícies que després toquen els mateixos malalts, o quan entren en contacte amb superfícies o objectes contaminats.


El Dia Mundial de la Higiene de les Mans, impulsat per l'Organització Mundial de la Salut (OMS) des de l’any 2009 té la finalitat de conscienciar i implicar tant els professionals sanitaris com els directors i gerents de centres sanitaris en la prevenció de les infeccions relacionades amb l’assistència sanitària (IRAS) mitjançant la mesura senzilla i eficaç de la higiene de les mans. Tot i que la responsabilitat de la higiene de les mans correspon als professionals sanitaris, en el foment de les pràctiques òptimes d’higiene de les mans es recomana estimular la participació i el compromís dels pacients.


 

Etiquetes:
Societat