26 d'abril de 2024

Les dures condicions dels infants de principis del segle XX es fan evidents en una exposició al MIT

Durant el primer terç del segle XX molts nadons eren abandonats i molts infants de 5 anys treballaven a la fàbrica

El Ter 8 de gener de 2009 a les 14:16
Unes quantes de les imatges que s'exposen
Fins a l'1 de febrer de 2009 el Museu Industrial del Ter de Manlleu acull l'exposició temporal 'Infància marginada, 100 anys d'història a Catalunya'. La mostra permet conèixer les dures condicions dels nens i nenes durant el primer terç del segle XX a Catalunya.

Està organitzada per Aldees Infantils SOS de Catalunya amb la col·laboració del Museu Industrial del Ter. David Rebollo, del MIT, parla d’aquesta exposició. L’exposició es composa de 72 fotografies dues d’elles cedides pel Museu Industrial del Ter. La mostra ‘Infància marginada, 100 anys d’història a Catalunya’ té com a objectiu fer una mirada al passat per no oblidar que l’atenció a la infància ja variat molt al llarg de la història.

Durant el primer terç del segle XX molts nadons encara eren abandonats, molts nens i nenes treballen a les fàbriques des dels 5 anys i a Espanya morien més 500 infants cada dia. Segons David Rebollo, del MIT, els nens i nenes d’ara també tenen l’oportunitat de sensibilitzar-se sobre aquest fet.

El Museu Industrial del Ter ha cedit dues imatges a l’exposició, que precisament mostren les condicions de vida dels infants que treballaven a la fàbrica a principis del segle XX. La mostra es gratuïta i es pot veure al Museu Industrial del Ter de dimarts a divendres tant al matí com a la tarda i els caps de setmana al matí.
Etiquetes:
Cultura