25 d'abril de 2024

Som Cims, un projecte d'inclusió social per a joves de Manlleu

L'objectiu és afavorir l'educació en valors a través de la pràctica d'esports de muntanya

elter.net 4 de maig de 2018 a les 10:07
Alguns dels joves participants del Som Cims | elter.net

Manlleu ha iniciat aquesta setmana Som Cims, un projecte per a joves d’entre 13 i 17 anys en situació de vulnerabilitat o que tenen difícil accés a la pràctica esportiva de muntanya. La voluntat és que puguin establir vincles fora de l’escola, descobreixin noves realitats i possibilitats d’oci i aprenentatge i, a la vegada, adquireixin també hàbits saludables i valors que els siguin útils en la seva orientació personal i professional tot descobrint l’entorn on viuen.

El projecte ha estat ideat per l’educadora Elisabet Solà, amb la col·laboració d’Anigami i Decathlon, i compta amb el suport econòmic de l’Ajuntament a través d’un projecte d’impuls de l’Economia Social i Solidària (ESS) subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya.

Origen
Som Cims va iniciar-se en fase de prova pilot a finals del 2017. Els bons resultats de l’experiència han portat a donar-li continuïtat a través d’aquesta primera fase en què hi participen vuit joves.

Es preveu que a partir del setembre pugui iniciar-se una segona fase en què s’hi afegeixin setze joves més. L’edifici de l’antic Escorxador, ara habilitat com a Taller de tallers, serà el punt de referència on s’iniciaran la majoria d’activitats.

Etiquetes:
Societat