25 d'abril de 2024

Agricultura engega la campanya per reduir els incendis als boscos de ribera

Amb aquesta actuació es vol minimitzar el risc d'ignició que suposa la propagació del borrissol en zones boscoses

El Ter 13 de maig de 2018 a les 15:11
Tractament que s'efectua per minimitzar el risc d'incendis en boscos de ribera | ACN

ACN – El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació ha posat en marxa aquest dies una campanya per prevenir els incendis forestals que tenen el seu origen en els boscos de la ribera. Les actuacions han començat a Lleida i és previst que finalitzi a principis del mes de juny a la part més oriental de Catalunya.


Diversos boscos de la comarca d’Osona s’inclouen dins la llista dels 360 punts localitzats. Les ADF (agrupacions de defensa forestal) col·laboren en la campanya que tindrà un abast d’uns 400 quilòmetres i que enguany també inclourà les comarques ebrenques del Montsià, Baix Ebre i Ribera d’Ebre.


L’objectiu d’aquesta actuació és el de reduir el risc d’ignició que suposa la propagació del foc pel borrissol que produeixen els arbres de ribera, bàsicament el Populus alba (àlber) i el Populus nigra (pollancre). Per fer-ho s’han iniciat diferents actuacions que tenen com a principals mesures l’aplicació d’aigua sobre el terreny i les masses cotonoses de borrissol i el precintament de les àrees recreatives. Amb aquests treballs també es vol prevenir els danys tant personals com materials, sense oblidar la importància biològica d’aquests espais.


Els encarregats de dur a terme aquesta tasca són l’operatiu del Departament d’Agricultura, format per personal de les quatre unitats del Servei de Prevenció d’Incendis Forestals a través del GEPIF (Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals), uns 50 agents del cos d’Agents Rurals de les diferents comarques on s’actuarà i la col·laboració d’ADF.