24 d'abril de 2024

El Museu del Ter obre les portes en motiu del Dia Internacional dels Museus

De divendres a dilluns l'entrada és gratuïta i s'organitzen visites guiades

elter.net 17 de maig de 2018 a les 13:22
El Museu del Ter obrirà un any més les seves portes coincidint amb el Dia Internacional dels Museus | elter.net

El Dia Internacional dels Museus és el 18 de maig i aquest any escau en divendres. Per això, el Museu del Ter ho aprofitarà per concentrar les activitats de divendres, durant el cap de setmana i fins dilluns, que és festiu. Cada dia, de 10 a 2 del matí, obrirà les portes gratuïtament i oferirà demostracions del funcionament de la Turbina Fontaine i els embarrats de Can Sanglas.

El dissabte també dedicarà una visita guiada “El Canal Industrial de Manlleu, la força de l’aigua” coincidint amb la inauguració de l’espai d’autocaravanes. I diumenge ha programat una visita teatralitzada de “l’Esperit del Ter”.

La joia
Una de les activitats característiques del Dia Internacional dels Museus és la selecció i presentació de la “joia del museu”: aquella peça que el museu posa en relleu i que serveix per explicar una part del seu discurs. Aquest any el Museu del Ter ha escollit una bata de treballadora de fàbrica tèxtil (de la Fàbrica de Can Buixó a Manlleu), coincidint amb la presència de l’exposició temporals “Xinxes, puces i fabricantes. Les treballadores del tèxtil al Ter”.

La bata no és un objecte especialment valuós ni únic, però simbolitza i serveix per reivindicar la memòria de les milers i milers de dones que van ser el motor de la història industrial del Ter.

Dia Internacional
El Dia Internacional dels Museus se celebra és un esdeveniment organitzat pel Consell Internacional de Museus des del 1977, que té com a objectiu conscienciar els ciutadans sobre el paper dels museus en el desenvolupament de les societats. El 2016 hi van participar més de 36.000 centres de 157 països diferents.

Enguany se celebra la 41a edició dedicada a Museus hiperconnectats: nous enfocaments, nous públics, reconeixent les connexions que els museus estableixen amb la comunitat, el seu paisatge cultural o el seu entorn natural. Sens dubte, les noves tecnologies permeten als museus arribar més enllà del seu públic habitual.

El Museu posarà en funcionament la Turbina Fontaine | elter.net

Etiquetes:
Cultura