24 d'abril de 2024

El futur de l'urbanisme i el comerç, a debat

El projecte Fem UVic-UCC uneix diferents actors polítics i econòmics a Manlleu

elter.net 18 de maig de 2018 a les 10:34
La taula de debat es va fer dimarts passat al Lab. Coworking de Manlleu | P.Raurell

Com repensar l’urbanisme i redefinir l’espai públic des d’una nova perspectiva, en què conceptes emergents com sostenibilitat, gènere, vida quotidiana, paisatge i seguretat n’esdevinguin pedres angulars. Aquest va ser el punt de partida del diàleg del Lab. Espai Coworking de Manlleu que es va celebrar el passat dimarts, impulsat pel projecte Fem UVic-UCC.

El cap de la Secció de Projecció Exterior de l’Oficina d’Europa i Estratègia Internacional de la Diputació de Barcelona, Eloi Juvillà, va exposar un model de ciutat compacta on les persones siguin l’eix de planificació urbana: “L’aparador del comerç és l’espai públic”.

Administració i comerç
El debat va comptar amb la participació de persones que treballen en diferents àrees municipals: promoció econòmica, comerç, urbanisme i emprenedoria,... i també amb representants de diverses associacions de botiguers i tècnics de la Diputació de Barcelona.

Els Ajuntaments participants que formen part del projecte són Ripoll, Sant Hilari, Olot, Torelló i Manlleu. A més, la visió comercial la van aportar les associacions de botiguers d’Olot, Ripoll i Manlleu i tècnics de la Diputació. Fem UVic-UCC Territori és un projecte del Patronat de la Fundació Universitària Balmes iniciat el 2013 per generar i coordinar àmbits de col·laboració directa entre la Universitat i les administracions locals.

Etiquetes:
Economia i empresa